Faskiamanipulaatio

Faskiamanipulaatiota voidaan käyttää erilaisissa tuki- ja liikuntaelinongelmissa. Sen avulla voidaan mm. lievittää kipua, lisätä liikkuvuutta, voimaa ja liikehallintaa sekä auttaa toimintakyvyn palauttamisessa.

Faskiamanipulaatio – menetelmä (FM) on italialaisen fysioterapeutin, Luigi Steccon 40 vuoden tutkimuksen ja kliinisen työn tulos. Pääasiallinen huomio tässä menetelmässä kohdistuu lihasten, syvän faskian ja sen osatekijöiden väliseen toiminnalliseen suhteeseen.

Faskiamanipulaatio on manuaalisen käsittelyn menetelmä, jonka tavoitteena on tunnistaa paikallinen faskian alue, joka liittyy tiettyyn rajoittuneeseen liikkeeseen tai kipuun. Kun rajoittunut tai kivulias liike (suunta) on löydetty, käsitellään paikallinen faskian alue. Tätä tarkasti määritettyä faskian aluetta, faskiapistettä, manipuloimalla voidaan palauttaa liikkeen laajuus ja kivuttomuus.

Faskian toimintahäiriöitä voivat aiheuttaa liian vähäinen liike (immobilisaatio, kipsi), murtumat, virheasennot, venähdykset/revähdykset lihaksissa tai nivelsiteissä, leikkaukset/arpikudos ja kudosten ylirasitus. Manuaalisen käsittelyyn yhdistetään myös asiakkaan oma harjoittelu parhaan tuloksen saavuttamiseksi.

Fysioterapeutti tekee yksilöllisen alkututkimisen perusteella fysioterapiasuunnitelman. Yhtenä menetelmänä voidaan käyttää faskiamanipulaatiota terapeuttisen harjoittelun ohessa paremman harjoittelutuloksen saavuttamiseksi.

Mihin faskiamanipulaatiota käytetään?

Faskiamanipulaatiota voidaan käyttää kaikissa tuki- ja liikuntaelinongelmissa kuten:

  • pitkittyneissä kiputiloissa, joissa ei ole löytynyt selvää syytä
  • leikkauksen jälkitiloissa
  • rasituksen aiheuttamissa kiputiloissa
  • leukanivel- ja purentaongelmissa
  • nivel- ja hermokivuissa
  • päänsäryssä

Mihin faskiamanipulaatio auttaa?

  • lisäämään liikehallintaa
  • lisäämään liikkuvuutta ja voimantuottoa
  • lievittämään kipua
  • toimintakyvyn palauttamiseen erilaisten vammojen ja tapaturmien jälkeen

Faskiamanipulaatiota tehdään Neuropisteen Helsingin ja Turun toimipisteissä.

Kysy lisää ja varaa aika!

Selaa asiantuntijoita

Oikola Minna

Oikola Minna

Fysioterapeutti AMK 2018 Bobath-kurssi 10 op 2022 AVH-osaaja 10 op 2020 Faskiamanipulaatio Stecco I&II 2020

Erityisosaaminen nuorten ja aikuisten neurologinen kuntoutus, faskiamanipulaatio neurologisilla ja tules-asiakkailla.

fisvenes
Näytä lisää
Henna Susi

Henna Susi

Fysioterapeutti AMK 2009 Lymfaterapeutti (Vodder) 2014

Muu koulutus: Bobath-koulutus 2024 Tuki- ja liikuntaelinfysioterapia Luontoalan ammattitutkinto, erä- ja luonto-opastuksen osaamisala 2019 Kipuasiakkaan kohtaaminen Allasterapia Erityisosaaminen: nuorten ja aikuisten neurologinen kuntoutus ja robottiavusteinen Lokomat kävelykuntoutus

fien
Näytä lisää
Jessika Rajala

Jessika Rajala

Fysioterapeutti AMK 2013 Hieroja 2009 Lähihoitaja 2008

Erikoisosaamiset: Neurologisen fysioterapian erikoisopinnot 2016 Kipufysioterapia 2019 Akupunktio 2022 Ergonomiakorttikoulutus 2014 Allasterapia Lokomat robottiavusteinen kävelykuntoutus Erikoisosaaminen: nuorten ja aikuisten neurologinen kuntoutus ja kivun hoito

fien
Näytä lisää