Faskiamanipulaatio

Faskiamanipulaatiota käytetään kaikissa tuki- ja liikuntaelinongelmissa. Sen avulla voidaan mm. lievittää kipua, lisätä liikkuvuutta, voimaa ja liikehallintaa sekä auttaa toimintakyvyn palauttamisessa.

Faskiamanipulaatio – menetelmä (FM) on italialaisen fysioterapeutin, Luigi Steccon 40 vuoden tutkimuksen ja kliinisen työn tulos. Pääasiallinen huomio tässä menetelmässä kohdistuu lihasten, syvän faskian ja sen osatekijöiden väliseen toiminnalliseen suhteeseen.

Faskiamanipulaatio® on manuaalinen menetelmä, jonka perusajatus on tunnistaa tarkka, paikallinen faskian alue, joka liittyy tiettyyn rajoittuneeseen liikkeeseen. Kun rajoittunut tai kivulias liike (suunta) on löydetty, tunnistetaan paikallinen, faskiassa oleva alue. Tätä tarkasti määritettyä faskian aluetta manipuloimalla voidaan palauttaa liikkeen laajuus ja kivuttomuus.

Faskian toimintahäiriöitä voivat aiheuttaa liian vähäinen liike (immobilisaatio, kipsi), murtumat, venähdykset/revähdykset lihaksissa tai nivelsiteissä, leikkaukset/arpikudos ja kudosten ylirasitus. Manuaalisen käsittelyyn yhdistetään myös asiakkaan oma harjoittelu parhaan tuloksen saavuttamiseksi.

Fysioterapeutti tekee yksilöllisen alkututkimisen perusteella fysioterapiasuunnitelman. Yhtenä menetelmänä voidaan käyttää faskiamanipulaatiota terapeuttisen harjoittelun ohessa.

Mihin faskiamanipulaatiota käytetään?

Faskiamanipulaatiota käytetään kaikissa tuki- ja liikuntaelinongelmissa kuten:

  • pitkittyneissä kiputiloissa, joissa ei ole löytynyt selvää syytä
  • leikkauksen jälkitiloissa
  • rasituksen aiheuttamissa kiputiloissa
  • leukanivel- ja purentaongelmissa
  • nivel- ja hermokivuissa
  • päänsäryssä.

Mihin faskiamanipulaatio auttaa?

  • lisäämään liikehallintaa
  • lisäämään liikkuvuutta ja voimantuottoa
  • lievittämään kipua
  • toimintakyvyn palauttamiseen erilaisten vammojen ja tapaturmien jälkeen.

Faskiamanipulaatiota tehdään Neuropisteen Helsingin toimipisteessä.

Kysy lisää ja varaa aika!

Selaa asiantuntijoita

Mauri Katajisto

Mauri Katajisto

Fysioterapeutti 2010

neurologinen fysioterapia, MDT rangan ja nivelten mekaaninen terapia, faskiamanipulaatio, liikuntateknologian erikoistumiskoulutus,

fisven
Näytä lisää
Milsa Bäckman

Milsa Bäckman

Fysioterapeutti 2001

neurologisen kuntoutuksen erikoiskoulutus, MDT rangan ja nivelten mekaaninen terapia, faskiamanipulaatio, kipufysioterapia, lantionpohjaterapia, Lokomat kävelyterapia

fisven
Näytä lisää
Susanna Mäkelä

Susanna Mäkelä

Fysioterapeutti 2010

psykofyysinen fysioterapia, faskiamanipulaatio, neuraalikudoksen mobilisointi, kinesioteippaus

fisven
Näytä lisää