Tietoa meistä

Neuropisteiden asiantuntijat ovat erikoistuneet neurologisten vammojen ja sairauksien kuntouttamiseen. Neuropisteissä yhdistyvät valtakunnallisten potilasjärjestöjen sekä yhden suurimman kuntoutusalan kotimaisen toimijan tieto neurologisista oireista ja sairauksista, vuosikymmenten kokemus kuntoutuspalvelujen tuottamisesta sekä kokeneen henkilökunnan erikoistunut osaaminen.

Neuropisteen Helsingin ja Turun henkilökuntaa joulukuussa 2023.

Neuropisteiden taustalla on Neuroliiton, Liikehäiriösairauksien liiton ja KK-Verve Oy:n yhteistyö, jonka tarkoituksena on tuottaa avomuotoisia kuntoutuspalveluita. Nähtiin tarvetta asiakkaan moniammatillisen avoterapian kehittämiseen. Haluttiin kytkeä neurologisen ja ammatillisen kuntoutuksen osaaminen yhteen. Neuropiste Turku aloitti Turun keskustassa keväällä 2019. Neuropiste Helsinki siirtyi Neuropiste Oy:hyn syksyllä 2020. Neuropiste saa toisen toimipaikan 1.10.2021 alkaen Helsingin Itäkeskuksesta, kun Metrofysio liittyy Neuropiste Itäkeskuksen toimipisteeksi.

Vuodesta 1971 lähtien kuntoutujia palvelleen Neuropiste Helsingin toiminnasta vastasi Neuroliitto. Kevääseen 2018 asti Neuropiste Helsinki tunnettiin nimellä Avokuntoutus Aksoni Helsinki, ja sitä ennen sen nimenä oli pitkään Helsingin MS-neuvola. Metrofysion liittyessä Neuropisteeseen Helsingin Neuropisteen nimi vaihtuu Neuropiste Arabiaksi.

Terapiatoiminta käynnistyi MS-tautia sairastavan lähtökohdista. Greta Grönbergin oma sairaus alkoi 1940-luvulla. Grönbergit halusivat lähteä ajamaan MS-yhdistyksen perustamista, koska heillä ei ollut lähipiirissä ketään muita sairastuneita ja he ajattelivat, että MS-sairaus voi pahimmillaan johtaa eristäytymiseen ja yksinäisyyteen. He tunnistivat taudin synnyttämän pelon, jota tietämättömyys lisäsi, ja olivat huolissaan niistä, jotka elivät eristyksissä ja taloudellisesti vaikeissa oloissa. Suomen ensimmäinen MS-yhdistys perustettiin Helsinkiin vuonna 1965. Yhdistyksen yhteyteen vuonna 1971 perustettiin MS-neuvola.

Neuroliitto ja Parkinsonliitto ovat tehneet tiivistä yhteistyötä useiden vuosien ajan huolehtien kohderyhmien tarpeista. Molempien järjestöjen pitkä kokemus neurologisesta kuntoutuksesta ja siihen kytkettynä Verve Oy:n vahva ammatillisen kuntoutuksen kokemus luovat erinomaiset edellytykset Neuropiste Oy:n monipuolisten kuntoutuspalvelujen toteuttamiselle.

Neuropisteet Helsingissä ja Turussa tuottavat molemmat tinkimättömään laatuun ja osaamiseen perustuvia kuntoutuspalveluita.

Toimipisteidemme yhteystiedot löydät täältä

Tutustu palveluihimme täällä

Laskutusosoitteemme