Turvallisesti Neuropisteen palveluihin

Neuropisteen tehtävänä on turvata lakisääteiset palvelut ja mahdollistaa asiakkaiden pääsy palveluihin koronasta huolimatta. Tähän meitä velvoittaa myös tartuntatautilaki. Tartuntatautilain väliaikaisen muutoksen mukaisesti suojelemme asiakkaidemme ja henkilökuntamme terveyttä entistäkin tehokkaammin.

Tartuntatautilain väliaikaisen (48 a §:n 1 momentin) mukaan sosiaali- ja terveydenhuollon palveluiden tuottajilla, kuten Neuropisteellä, on velvollisuus huolehtia siitä, että henkilöstö ei aiheuta riskiryhmiin kuuluville asiakkaille ja potilaille covid-19-tartuntariskiä. Laki suojelee asiakkaiden, potilaiden ja henkilökunnan terveyttä. Väliaikainen tartuntatautilain 48 a § tuli voimaan 1.1.2022 ja se on voimassa 31.12.2022 saakka. Lakia sovelletaan täysimääräisesti siirtymäajan jälkeen eli 1.2.2022 alkaen.

Näin huolehdimme asiakkaidemme, potilaidemme ja henkilökuntamme terveydestä

 • Kaikissa lähikontakteissa, joissa voi aiheutua tartuntariski riskiryhmään kuuluville, saa lähtökohtaisesti työskennellä vain henkilö, jolla on joko covid-19-rokotusten tai covid-19-taudin sairastamisen antama suoja covid-19-tautia vastaan.
 • Työntekijämme, joka ei lääketieteellisistä syistä voi ottaa rokotetta, tulee esittää negatiivinen testitulos enintään 72 tuntia ennen työvuoroon saapumista tehdystä testistä.
 • Käytämme kaikissa asiakaskohtaamisissa kasvomaskeja ja/tai visiirejä.
 • Huolehdimme turvaväleistä, hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta.
 • Emme tule töihin sairaana emmekä silloin, jos epäilemme altistuneemme koronavirustartunnalle.
 • Toimimme vastuullisesti myös vapaa-ajalla.

Työntekijämme voi olla asiakkaan ja potilaan kanssa lähikontaktissa vain erityisestä syystä ilman rokotteiden tai taudin antamaa suojaa. Erityisenä syynä voidaan pitää tilannetta, jossa työntekijä on aloittanut rokotesarjan, mutta ei vielä ole saanut täyttä rokotesarjaa. Tällöin varmistamme aina, että työntekijä saa täyden suojan rokotusten antoväliin liittyvän suosituksen mukaisesti.

Huomioithan seuraavat asiat, kun tulet meille

 • Tule paikalle terveenä.
 • Kun tulet paikalle, pese kädet ensisijaisesti vedellä ja saippualla ainakin 20 sekunnin ajan. Tarvittaessa puhdista kätesi desinfiointiaineella.
 • Huolehdithan käsihygieniasta myös pitkin päivää, esim. ruokailun ja wc-käyntien yhteydessä.
 • Käytä kasvomaskia ja pidä riittävä turvaväli (2 m).
 • Jos pitkäkestoisempi hoitosi on jo käynnissä ja olet ollut lähikontaktissa koronaa sairastavan kanssa viimeisen 14 vrk:n aikana, ota yhteyttä sinua hoitavaan henkilöön.
 • Jos pitkäkestoisempi hoitosi on jo käynnissä ja olet ollut ulkomailla viimeisen 14 vrk:n aikana, ota yhteyttä sinua hoitavaan henkilöön.
 • Muista myös oikea yskimishygienia.